A hivatás felismerése

Miért teremtett téged Isten? Mire hív téged? Milyen hivatást akar neked adni és valóban boldoggá tenni? A hivatás felismerése kulcsfontosságú lépés mindenki életében. Íme néhány hasznos jó tanács, amely a katolikus papi hivatásra vonatkozik.

A hivatásról általánosságban elmondható, hogy egyszerűen egy hívás Istentől egy bizonyos életállapotra. A házasság ebben az értelemben hivatás, csakúgy, mint a többi különböző szakma, mint például orvos, tanár vagy asztalos. Isten ezért hív mindenkit egy bizonyos hivatásra, amelyik a legjobban illik a tehetségeinkhez, legjobban felkészít minket a mennyei életre és a legjobban tiszteli Őt. Mindenkinek kötelessége felismerni és teljesíteni ezt a hivatást.

A papság is hivatás, azonban felülmúl minden más hivatást, mert ez természetfeletti. Isten az emberiségre bőségesen akarja árasztani áldását és kegyelmét, ezért úgy döntött, hogy a papokat választja ki arra, hogy különleges eszközei legyenek ehhez a feladathoz. A pap és a szentségek nélkül sok lélek fog éhezni és nehezen fognak tudni a mennybe jutni. Ezért rendkívül fontos az igazi papi hivatás felismerése.